Kulturní informační server moonprojects.cz

NOVINKY

ČTYŘI ČESKÉ KAPELY ROZŠIŘUJÍ LINE-UP OPEN AIR FESTIVALU

Open Air Festival do svého line-upu přidává hned čtyři české kapely! Ve čtvrtek se odehraje téměř sváteční vystoupení Velvet Underground Revival, ve stejný večer zahrají i spřátelení Tony Ducháček & Garage charismatický rock ’n’ roll s kořeny hluboko v 70. letech. Věkový průměr vyváží v pátek vítězové YouTube Festu Bekofis a v sobotu mladí a progresivní kluci z A Banquet s divokým mixem současných indie žánrů.

Velvet Underground Revival už několik desítek let spojuje hudebníky ze skupin Garage, The Plastic People of the Universe, DG 307 a dalších. Sami obdivovatelé a jedni z prvních průkopníků „Velvetů“ v Československu, ovlivnili už spoustu generací alternativních skupin. Na rozdíl od 90. let, kdy koncertovali  nejen v Česku a zahráli si například v Paříži právě po boku legendární kapely The Velvet Underground, dnes hrají zhruba třikrát do roka a proto je jejich Open Air Festivalové vystoupení vyjímečnou záležitostí.

K účasti je přesvědčilo právě propojení s kapelou Garage, která si zahrála už na prvním ročníku Open Air Festivalu a z místní atmosféry byla přímo nadšená. Letos se do Panenského Týnce Tony Ducháček & Garage vrací a přivezou starý dobrý rock ‘n’ roll, jehož zástupcem byli na československé scéně už od svých počátků kolem roku 1979. Úspěchy sklízeli nejen u nás, pozvaní byli například i na festival v Cannes nebo do newyorkského Central parku, v Praze dokonce předskakovali svému idolovi Iggy Popovi. Své kouzlo jejich hudba dodnes neztratila a písničky založené na osobnosti charismatického zpěváka Tonyho Ducháčka, autora většiny textů plných unikátního periferního slangu a poetické imaginace, rozhodně osloví i návštěvníky z řad mladších generací.

Ty bude naopak na pódiu zastupovat A Banquet, nekompromisní trojka z Prahy, která se během pár let od svého vzniku v roce 2009 probojovala mezi nejúspěšnější kapely české indie scény. Milují vystupování naživo, fanoušci zas milují jejich divoký projev v kombinaci se skvělými melodiemi a extravagantním vzhledem. Svůj styl definují jako futu-roll, mix šedesátkového a sedmdesátkového rocku, nezávislých trendů osmdesátek a devadesátek a současnách indie žánrů. Letos v dubnu jim vyšla debutová deska Breath, a právě pecky z ní si můžete naživo užít v sobotu na Open Air Festivalu.

Čtvrtou novinkou je Bekofis, pražský pop-rockový projekt založený před deseti lety. Frontmana kapely Jana J. Nedvěda doplňuje několik stálých hostů a kapela má za sebou několik alb, klipů, festivalových vystoupení i vítežství v soutěžích. Letos se Bekofis stal vítězem Českého YouTube Festu a předvede se tak v srpnu právě v Panenském Týnci.
Jestli už vás zajímá, jak to bude s ubytováním na festivalu, máme pro vás všechno, co potřebujete vědět. Abyste měli záruku pořádného odpočinku po náročné noci, postavili jsme stanové městečko ve větší vzdálenosti od pódií a rozdělili ho na několik zón, abychom vám zajistili co největší komfort a klidný spánek. V rámci předprodeje je možné rezervovat a předplatit si místo už teď na webu. Cena je 250 Kč na osobu po celou dobu konání festivalu, děti do 12 let mají ubytování zdarma. Tento předprodej se netýká majitelů VIP vstupenek, kteří již mají své místo v ceně vstupenky.

Více se dočtete na webu ZDE. Rodinám s dětmi připomínáme, že možnost nakoupit vstupenky na ubytování do speciálního stanového městečka pro rodiny s dětmi lze již jen do 15. července nebo do vyčerpání kapacity. Registrovaní uživatelé portálu kamsdetmi.com mají navíc nárok na 25% slevu.
moonprojects.cz | © 2007 rpdesign.cz