Kulturní informační server moonprojects.cz

ČLÁNKY - VŠEOBECNÉ ČLÁNKY

Máte-li zájem o zveřejnění článků a rozhovorů na těchto stránkách napište nám na: info@moonprojects.cz

PACO OSUNA (Plus8/ES)

„České publikum je parádní a holky nádherné…“

Španělsko dalo elektronické hudbě řadu excelentních producentů a DJs. Nejčastěji skloňované jméno na španělské taneční scéně patří Španělovi Paco Osunovi. Ať remixuje cizí skladby, vystupuje jako DJ či produkuje vlastní tracky, sklízí úspěchy u fanoušků i hudebních kritiků. Paco se může pochlubit tím, že se stal v historii vůbec prvním španělským interpretem, který byl zastupován bookingovou agenturou Cocoon, jež po čase vyměnil za ZEN booking.  Vedle DJingu se Osuna věnuje i vlastní produkci a své skladby vydává na renomovaných labelech. Jeho tvorbu najdete např. na Zenit labelu vlastněném Marcem Carolou, španělském labelu MindShake, zaměřeném na techno tvorbu nebo kanadském Plus 8 Records Ltd vedený DJ Richie Hawtinem. V loňském roce se Paco podílel na přípravě minimal techno tracku Being Free, který vydala na svém labelu Article Records česká DJka Ladida. Oba umělci vystoupí na druhé, minimalové, scéně Orion Hall.  Pro fanoušky tohoto sympatického Španěla přinášíme jeho „zpověď“:


JAKÁ BYLA LETOŠNÍ SEZÓNA NA IBIZE?

Pro mě fakt výborná, měl jsem celkem šest akcí a všechny dopadly skvěle, každá svým neopakovatelným způsobem.

VYDÁVÁŠ NA MNOHA ZAJÍMAVÝCH ZNAČKÁCH, ZA VŠECHNY JMENUJME TŘEBA PLUS8, MINDSHAKE, NOISE MUSIC APOD. SE KTERÝMI DALŠÍMI LABELY SPOLUPRACUJEŠ A JAKÉ NOVINKY U KTERÝCH ZNAČEK TEĎ PŘIPRAVUJEŠ?

V podstatě vydávám hlavně u Plus8 a Mindshake, oba labely jsou mými hlavními značkami a soustředím do nich veškerou svou producentskou energii. Remixy vydávám i jinde, například brzy se objeví něco na M_nus, 100% Pure, Remote Area, Quarz a také dva remixy pro Plastikmana.

SPOLUPRACUJEŠ TAKÉ S NĚJAKÝM NET-LABELEM? ŘEKL BYS, ŽE OBDOBÍ VINYLU JE ZA NÁMI? VIDÍŠ BUDOUCNOST ŠÍŘENÍ HUDBY VE SDÍLENÍ DAT?

Hmmm ... ne, mám kamaráda, který provozuje net-label, respektuji a fandím jeho práci, ale i kdybych už z vinylů neměl hrát, vždycky je budu mít rád. Budu chtít každou svou novou desku vidět, jsou jako moje děti J. Představ si, že dlouho pracuješ na skladbách a pak je vlastně ve formě toho vinylu držíš v rukách. Taky je zatím hodně Djů, kteří hrají z desek a já je ctím.
 

STYL, KTERÝ V SOUČASNÉ DOBĚ HRAJEŠ.

Minimal Techno

NA ORION HALL BUDEŠ HRÁT SPOLU S KRAJANEM ALEXEM UNDEREM. PODLE MÉHO NÁZORU JSTE PIONÝŘI MINIMALISTICKÉHO TECHNA VE ŠPANĚLSKU, JAK SILNÁ JE U VÁS TATO SCÉNA?  ZNÁŠ SE S ALEXEM, BAVÍ TĚ JEHO PRODUKCE?

Samozřejmě, že se známe, už řadu let jsme velmi dobří přátelé, v podstatě jsme v kontaktu denně. Jeho produkce mě baví moc a pokaždé, když spolu hrajeme, je to speciální. A ano, my jsme pionýři minimalistického zvuku v naší zemi. Zpočátku tomuto stylu nikdo nevěřil, dnes je scéna docela silná a roste.

VŠIML JSEM SI, ŽE TÝDEN PO ORION HALL HRAJEŠ V LONDÝNSKÉM FABRICU – ŽIVĚ. JE TO BĚŽNÉ, NEBO JDE O SPECIÁLNÍ VYSTOUPENÍ?

Není to obvyklé, bude to teprve má čtvrtá live show. Fabric je pro ni naprosto ideální. Stejně jako na pár dalších místech, jako jsou Goa v Římě, festival Awakenings v Amsterdamu nebo v mém Club4 v Barceloně, i ve Fabricu se cítím skvěle, jako doma.

NAMÍCHAL JSI DVĚ CD KOMPILACE PRO KLUB AMNESIA, PROČ NEPŘIŠLA POKRAČOVÁNÍ?

Dobrá otázka, na kterou je jednoduchá odpověď -  ztratil jsem tam residenturu L

ŠPANĚLSKÁ SCÉNA SE VYVÍJÍ VELMI RYCHLE A ZAJÍMAVĚ. PRAVIDELNĚ NAVŠTĚVUJI SÓNAR V BARCELONĚ A VŽDYCKY MĚ ZAUJME PRODUKCE A PERFORMANCE NĚKTERÝCH VAŠICH UMĚLCŮ. KTERÉ KLUBY A DALŠÍ FESTIVALY VE ŠPANĚLSKU BYS DOPORUČIL?

Je tady spousta klubů, které stojí za návštěvu, samozřejmě bych nejdřív zmínil náš klub, vedu jej spolu s Marco Carolou v Barceloně, jmenuje se Club4, dobrý je Hangar Club ve Vinaroz, Mondo Club v Madridu a z festivalů Benicassim v Castellon, Aquasella v Asturias atp. …, ale žádný tak dobrý, jako Sónar J

V PÁTEK 17.10. TO BUDE TVÁ PRVNÍ NÁVŠTĚVA ČESKÉ REPUBLIKY NEBO UŽ JSI TADY BYL A ZAŽIL NAŠE PUBLIKUM?

Už jsem hrál v Praze, v Roxy s Ladidou, a moc se mi u Vás líbilo, výborně jsem se bavil. Publikum bylo parádní a holky jsou u Vás naprosto nádherné, ha,ha,ha J

CO PŘIPRAVUJEŠ NA ORION HALL, NA CO SE MÁME TĚŠIT?

Dobrou muziku a doufám, že bude super party.


Více informací naleznete ZDE, popřípadě ZDE.

Vstupenky: včasný nákup = výhodná cena !
Informace o předprodejích najdete na ZDE .  

Orion Hall
17. října 2008
Bobycentrum, Brno
DJ Yoji, Green Velvet, DJ Rush, Scot Project, Groove Armada (DJ set Andy Cato), Paco Osuna, Alex Under, Shinedoe, Philipp Straub, Lucca & Michal Pavlíček, Agent...
Další informace najdete na webu:

moonprojects.cz | © 2007 rpdesign.cz