Kulturní informační server moonprojects.cz

ČLÁNKY - VŠEOBECNÉ ČLÁNKY

Máte-li zájem o zveřejnění článků a rozhovorů na těchto stránkách napište nám na: info@moonprojects.cz

ROZHOVOR S RIDEM

Po Saykovi nemohli jsme se samozřejmě nezeptat na pár otázeček také druhého hlavního protagonisty Rida. Ptali jsme se hlavně na věci okolo jeho produkci a také jsme se dozvěděli ideální party line-up podle Rida produkčního, takže jen do toho přátelé...

Zdravím tě Pavle
Připravili sme pro tebe pár otázek a doufáme že si najdeš čas ve svém zcela jistě nabitém programu aby si nám na ně odpověděl.

1) JAK DLOUHO SE HUDBĚ VĚNUJEŠ A JAK V TVÉM PŘÍPADĚ PROBÍHAL PŘEROD Z ČLOVĚKA, KTERÝ HUDBU POSLOUCHÁ, NA ŠPIČKOVÉHO PRODUCENTA? UMÍM SI PŘEDSTAVIT ŽE TO NENÍ KRÁTKÝ PROCES.
Hudbě se věnuji už něco kolem 10 let, ale vážně jsem to začal brát až v posledních 5 letech. U mě byl hlavní impuls to, že si mamka koupila laptop a já sehnal, tehdy tracker program ST3(kdo pamatuje tak se asi zasmeje :D) a řekl jsem si že zkusím něco vytvořit. A postupně jsem pak koupil nový počítač a už to bylo. Stala se ze mě studiová vdova :D.

2) MÁŠ RADŠI PRÁCI SOLO NEBO SPOLUPRÁCI S JINÝM PRODUCENTEM?
Hele určitě spolupráci s jinými lidmi. Je to větší legrace a člověk může vytvořit úplně jiné věci než kdyby to dělal sám. Ale bohužel jsem zatím stálého partáka nenašel, tak to táhnu sám.

3) UDĚLAL SI TRACK NAPŘÍKLAD S KLUKAMA Z MOREBEAT. JAK TAKOVÁ SPOLUPRÁCE PROBÍHÁ? DOMLOUVÁTE SE NA DÁLKU, NEBO SPOLU SEDNETE SPOLEČNĚ DO STUDIA?
No všechny tracky co jsme zatím s Morebeat udělali, jsme dělali dohromady ve studiu. Jak říkám byla to legrace a to je vítaná zněna po dřině kterou člověk prožívá, když u toho věčně sedí sám.

4) DĚLÁTE TEĎ JEŠTĚ CELKEM ČERSTVĚ S BROOKLYNEM PODCAST, KDE UVÁDÍTE VAŠI, NEBO VÁM BLÍZKOU TVORBU. ZDE BYCH RÁD VYJÁDŘIL POZITIVNÍ REAKCI Z MÉ STRANY 8). JAK SE POŘADU VEDE? MŮŽEME SE TĚŠIT NA DALŠÍ A DALŠÍ DÍLY?
No s Lukášem máme už asi přes rok rozdělaný track a furt ne a ne ho dokončit. A dokonce jich je víc, když jsem se teď zamyslel. Máme toho oba hodně, ale doufám, že již v blízké době něco na světlo vyleze. A co se týče záblesku tak to je náš obrovský relax. Prostě nám přijde, že dnb je dost bez „ksichtu“ tady v čechách a baví nás se bavit :D. A jsme strašně rádi, že se to setkává s tak pozitivním ohlasem.Díky moc a akorát je venku Zablesk č. 3 , odkaz naleznete ZDE

5) ČÍM PŘESNĚ SE ČLOVĚK JAKO TY ŽIVÍ? URČITĚ V TOM BUDE MUZIKA, ZVUKY A ZASE MUZIKA… :)
Ja se živím prací se zvukem a hudbou. Kromě dnb pracuji také pro českou televizi a různé studia.

6) KDYBY SI BYL PRODUKČNÍ NĚJAKÉ PARTY A FINANCE BY NEBYLI PROBLÉM, JAKÝ IDEÁLNÍ LINEUP DLE TVÉHO GUSTA BY SI SESTAVIL? BEZ OMEZENÍ STYLU, NÁRODNOSTI, PROSTĚ KDOKOLIV.
The Prodigy, Noisia, Ed Rush and Optical, Ennio Morricone, Old BadCompany, Nocturnal, Ritual, Spikey Tee, Upbeats a z čech Brooklyn, Morebeat, No money a možná  bych se tam vecpal i já, kdyby bylo místo.


7) DĚLÁŠ RÁD REMIXY, NEBO BYLO SWEET LITTLE SOMETHING OJEDINĚLÁ ZÁLEŽITOST?
Docela mě baví remixy, je to fajn, že člověk už má s čím pracovat a obohatí to o svůj pohled na určitou pesničku. Určitě v budoucnu se ještě nákého remixu dočkáme.

8) JAKÝM ZPŮSOBEM PRACUJEŠ NA PRODUKCI? ZAMĚŘÍŠ SE VŽDY NA JEDNU SKLADBU, NEBO TOHO MÁŠ ROZPRACOVANÉ VÍCERO A JEDEŠ PODLE NÁLADY?
Většinou mám rozpracováno více věcí, ale snažím se dodělat zrovna tu která mě nejvíc bere.


9) KDY SE DOČKÁME DEBUTOVÉHO ALBA A JAK BY MĚLO STYLOVĚ ZNÍT? ČISTĚ DNB, NEBO I NĚJAKÉ NÁLADOVKY?
S albem je to veliká otázka. Když album, tak bude určite hodně pestré a přál bych si na něm spolupracovat s hodně odlišnými muzikanty.

10) VÍM ŽE JSI OBDIVOVATEL NOISIE (MY TAKÉ, BTW. A KDO NE ŽE? :)). PLÁNUJEŠ TAKÉ JAKO ONI NĚJAKÉ HOUSEOVE A BREAKOVÉ, ČI JINÉ SKLADBY?
Nemám to přesně tak, že to plánuji, ale už mám rozděláno několik zajímavých ne dnb tracku.
Mým největším cílem je filmová hudba a na té se snažím pracovat. Naposled jsem třeba udělal znělku pro festival Jeden Svět.

Teď Ti dávám prostor napsat co (pokud) chceš a třeba nějak nalákat lidi na naši akci na Pecce.  My se každopádně těšíme...

Tak je to jednoduché, kdo přijde nebude litovat. Snažím se hrát hodně pro lidi, protože ve finále, to jsou oni kvůli komu se akce pořádají a ja udělám maximum, aby si tu chvilku v bláznivém světe, když budu hrát pořádně užili. :D také se těším

Za rozhovor děkujeme

Vřele také doporučujeme navštívit Ridův Myspace k poslechu jeho parádních skladeb, odkaz je ZDE.

moonprojects.cz | © 2007 rpdesign.cz