Kulturní informační server moonprojects.cz

NOVINKY

OPEN AIR FESTIVAL ZA MĚSÍC PROZRADÍ PRVNÍ KAPELY A SPUSTÍ PŘEDPRODEJ

Open Air Festival 2012 má dárek pro své fanoušky. V rámci včasného předprodeje bude od 1. prosince prodávat omezený počet vstupenek za zvýhodněnou cenu. V tento den se také fanoušci festivalu dozvědí první jména na programu příštího ročníku. Po loňských The Chemical Brothers je laťka nasazena vysoko a festival ji rozhodně nehodlá podlézat. “Pokud jde o cenu první limitované série výhodných vstupenek, její výši prozradíme až prvního prosince,” napíná fanoušky promotér festivalu Michal Lukeš s tím, že rozhodně půjde o nejvýhodnější možnost pořídit lístky na “OAF 2012”. “Stejně jako u minulých ročníků chceme dát našim fanouškům možnost pořídit lístek na třídenní akci nabitou hudebními hvězdami, sportem a zábavou za cenu jednoho klubového koncertu,” dodává promotér akce.

Festival, který tvoří jeho návštěvníci
“OAF” děkuje stovkám fanoušků, kteří se během festivalu i po něm vyjadřovali o tom, co by na festivalu rádi změnili a co naopak chválí. “Děláme festival pro vás a chceme ho dělat s vámi,” vzkazuje celý mnohačlenný pořadatelský team. “Máme obrovskou radost, že výrazně převažují pozitivní reakce nad negativními, což ale rozhodně neznamená, že usneme na vavřínech,” slibují organizátoři s tím, že v příštím roce se mohou návštěvníci akce těšit na:

- řadu zahraničních i domácích hvězd, první z nich festival odhalí 1. prosince
- podobný žánrový koncept - přes den koncerty, divadla i sport a v noci klubové zóny
- větší zapojení maskotů do festivalu (rodinka OAFových už se těší)
- posílení hygienického zázemí (především dostupnosti pitné vody a umyvadel)
- dodržování konceptu ekologického a uklizeného bezpečného festivalu

Více novinek budou pořadatelé postupně zveřejňovat ZDE nebo na stránkách ZDE.



Open Air Festival – hudba, sport a zážitky pro celou rodinu
Open Air Festival 2012 je akce, kterou si sestavili samotní fanoušci a návštěvníci. Pomocí jejich přání i připomínek se řídí pořadatelé, kteří i letos chtějí přivézt hvězdy tanenční i kytarové scény do Panenského Týnce, a to od 9. do 11. srpna 2012. Jméno prvních interpretů se chsytají odhalit 1. prosince 2011, kdy zároveň začně nejvýhodnější předprodej. Mimo hudbu a tanec se opět celá rodina pobaví sportovními aktivitami, divadly, workshopy nebo atrakcemi pro děti.
Přestože historie Open Air Festivalu se začala psát teprve v roce 2010, už na jeho premiéru dorazilo 12. - 14. 8. 2010 více než 18 tisíc hudebních fanoušků. Dalších více než 30 tisíc diváků sledovalo 16hodinový online streaming. Ti všichni si vychutnali koncerty kapel a DJů jako Faithless (UK), Kasabian (UK), Röyksopp (NOR), The Kissaway Trail (DK), LTJ Bukem & MC Conrad (UK), Moguai (DE), Kosheen DJs (UK), Arno (BE), Richard Müller (SK) a mnohých dalších na celkem pěti pódiích. V roce 2011 festival opět vyrostl a dospěl, do Panenského Týnce dorazilo více než 24 tisíc lidí, online přenos sledovalo dalších přibližně 40 tisíc diváků. Na letišti zazářili The Chemical Brothers, Leftfield, Good Charlotte, Interpol, Goose, Benji Boko a mnozí další.
Již od samého začátku fandí Open Air Festival ekologii. Při prvním ročníku pořadatelský team vytřídil více než 90 % odpadu, který na festivalu vznikl. Pivo a jídlo na stáncích jste dostali ve speciálních bio plastech, cestu na festival zajišťovaly autobusy na stlačený zemní plyn... Tyto a řada dalších opatření vynesly festivalu mezinárodní uznání v celosvětové soutěži A Greener Festival Award, kde se Open Air Festival zařadil mezi doporučené („Commended“) akce a dostal se tak jako první festival v ČR vůbec do společnosti prestižních akcí jako Glastonbury. Ekologický projekt však vynesl festivalu a generálnímu partneru Telefónica O2 ještě jednu cenu – a to nejvyšší ocenění v kategorii Nejlepší partnerská spolupráce v soutěži Top Filantrop 2010.
Pořadatelé hodlají vysoce nastavenou laťku překonat, a to nejen v návštěvnosti, ale i v úrovni poskytovaných služeb. Po skončení festivalu neúnavný festivalový team prozkoumal všechny diskuse a strávil desítky hodin vyhodnocováním jednotlivých součástí Open Air Festivalu tak, aby v příštím roce byli jeho návštěvníci ještě spokojenější.
Open Air Festival pořádá Abaton System, s r.o. ve spolupráci s generálním partnerem společností Telefónica a řadou dodavatelů, kteří všichni společně pracují na budování multikulturní zábavy pro celou rodinu.
Open Air Festival bydlí nedaleko od Prahy - na místě s pozitivní energií
Festival se zabydlel na Letišti v Panenském Týnci, pouhých 50 km od Prahy. A ne náhodou si Open Air Festival „vyhlédl“ právě tohle místo. Panenský Týnec je známý díky svému nedostavěnému gotickému chrámu, v němž měření odhalila zdroj léčivé energie. V okolí je navíc řada míst k výletům, nedaleko se nachází i přírodní koupaliště. Místo leží v takzvaném srážkovém stínu. To znamená, že sluníčko je už objednáno. Jak jsme sami vyzkoušeli, cesta do Panenského Týnce z Prahy trvá podle předpisů pouhých 30 minut.
moonprojects.cz | © 2007 rpdesign.cz