Kulturní informační server moonprojects.cz

NOVINKY

PODZIM VE ZNAMENÍ „JESENNEJ LÁSKY“ A DALŠÍCH HITŮ MIRA ŽBIRKY NA KONCERTECH I NA CD SE SYMFONICKÝM ORCHESTREM. PRODEJ VSTUPENEK NA SYMPHONIC TOUR JIŽ ZAHÁJEN.

Symphonic Tour a Symphonic Album – tak příznačně se jmenuje podzimní turné Mira Žbirky a jeho zbrusu nové CD, které nahrál se symfonickým orchestrem Cappella Istropolitana v Bratislavě.

CD vyjde 17. října ve dvou provedeních (luxusní spolu s DVD a pouze CD) a následovat budou čtyři koncerty v unikátním prostředí krásných divadelních a kulturních sálů – Janáčkovo divadlo v Brně (17.10.), Velký sál domu kultury v Ostravě (26.10.), Synagoga v Plzni (2.11.) a Státní opera v Praze (7.11.).

Nutno podotknout, že tomuto českému turné předcházelo loňské velmi úspěšné na Slovensku, pro které vznikla většina aranží nejznámějších písní se symfonickým orchestrem pod vedením Adriana Kokoše. Zde je malá ukázka: ZDE .
Miro Žbirka ke spolupráci dodává: „Tvoriť nové pesničky, nahrať ich a držať v ruke album. To je najkrajší pocit.“
Na opravdu unikátní koncerty se skvělou atmosférou lze zakoupit vstupenky už nyní v přímo v pokladnách jednotlivých divadel (viz. info níže), pro Prahu i v předprodeji Bohemiaticket .
 
Zahrát skvělý koncert a ještě udělat něco opravdu užitečného se Miro Žbirkovi daří každý rok. I letos se zúčastní Super dne organizace HelpPes   slavící 10. výročí existence v sobotu 17. září od 11:00 ve výcvikovém areálu v Motole, kde proběhne nejen zábavný program, ale i slavnostní předávání pejsků novým majitelům a další úžasné věci. HelpPes pomáhá osobám se zdravotním postižením speciálně vycvičenými psy a mnoha dalšími službami. Projekt „Pomoc přichází na čtyřech tlapkách“ můžete podpořit zasláním DMS ve tvaru DMS HELPPES na číslo 87777. Projekt DMS je provozován Fórem dárců, cena DMS 30,-Kč, Helppes pro své klienty získává 27,-Kč.
 
Nejaktuálnější informace naleznete ZDE  a facebook ZDE .
 
„Miro Žbirka Symphonic Tour 2011“
17.10.    Brno, Janáčkovo divadlo
26.10.    Ostrava, Velký sál Domu kultury
2.11.      Plzeň, Synagoga
07.11.    Praha, Státní opera, předprodej již zahájen v síti Bohemiaticket a na pokladně Státní opery
 
Symphonic Album tracklist:
Balada o poľných vtákoch  (M.Žbirka/K.Peteraj)
Jesenná láska  (M.Žbirka/M.Válek)
Denisa  (M.Žbirka/K.Peteraj)
Čo bolí to prebolí  (M.Žbirka/K.Peteraj)
Len s ňou (M.Žbirka/J.Urban)
Mesto spí (M.Žbirka/M.Žbirka)
Zažni  (M.Žbirka/J.Štrasser)
Atlantída  (M.Žbirka/K.Peteraj)
Z tej vône ťa vyzliekam  (M.Žbirka/J.Urban)
Múr našich lások  (M.Žbirka/K.Peteraj)
Strom  (M.Žbirka/K.Peteraj)
Melodicon
moonprojects.cz | © 2007 rpdesign.cz