Kulturní informační server moonprojects.cz

ČLÁNKY - VŠEOBECNÉ ČLÁNKY

Máte-li zájem o zveřejnění článků a rozhovorů na těchto stránkách napište nám na: info@moonprojects.cz

ROZHOVOR S SÉBASTIANEM LÉGEREM

„Ahoj Sébastiene, pevně věřím, že se ti vede dobře a předně se moc já i Tvoji fanoušci těšíme na Tvůj speciální techno set, který sis připravil pro festival Svojšice 2011.

Vím, že Tvůj čas je cenný a tak ti položím sedm pestrých otázek o životě i muzice.

1 - JE TO UŽ DOBRÝCH 15 LET, KDY NÁM V TVÉ RODNÉ ZEMI UČAROVALI PRODUCENTI JAKO DAFT PUNK, DIMITRI FROM PARIS, ALEX GOPHER, CASSIUS, ST. GERMAIN, LAURENT GARNIER, AIR NEBO MODJO. VZPOMENEŠ SI, ZDA TEBE NĚKDO Z VÝŠE JMENOVANÝCH TENKRÁT HUDEBNĚ OSLOVOVAL?

Všechny velké projekty té doby se ubírali jiným hudebním směrem, než se ubírám nyní já. Dá se říci, že jsem pořád velkým fandou Air a Daft Punk, ale každý jsme na jiném hudebním stupni. Navíc, Laurent Garnier se nyní zaměřuje na jiný styl, než je techno. Já si dělám věci po svém, nicméně musím říct, že jsem potěšen tím, jak francouzští producenti pronikli do celého světa. 


2 - CO TĚ VEDLO K TOMU, ŽE SES STAL DJ-EM A PRODUCENTEM V JEDNÉ OSOBĚ? BYLA TO LÁSKA  NA PRVNÍ POHLED PŘI NÁVŠTĚVĚ PRVNÍ VELKÉ PARTY, NEBO TO PROSTĚ JEN TAK VZEŠLO Z TVÉHO POCITU A MOMENTÁLNÍ TOUHY BÝT TÍM NEJSLEDOVANĚJŠÍM MUŽEM V KLUBU?

V podstatě jsi to řekl! Poprvé jsem navštívil klub ve 14-ti a byl jsem zcela fascinován atmosférou party, hudba, světla (tehdy hlavně stroboskop, který dnes nesnáším) mě chytlo natolik, že jsem věděl, že se chci na tomto nočním životě podílet. Chtěl jsem být prostě dj, ale ne proto, abych byl „ten nejdůležitější“ v klubu, ale protože miluju hudbu.


3 - NA FESTIVAL SVOJŠICE CHYSTÁŠ SPECIÁLNÍ TECHNO SET. MŮŽEME SE TEDY TĚŠIT NA TVŮJ OBLÍBENÝ DETROITSKÝ ZVUK?

Nebude to pouze Detroit, bude to směska chicagského, francouzského a italského techna. Něco, co má pořádnej funk a pěkně se to houpe.


4 - POJĎME SE LEHCE PODÍVAT NA TVŮJ OSOBNÍ ŽIVOT. CO HO KROMĚ TÉ SPOUSTY HUDBY JEŠTĚ NAPLŇUJE  A CO BY HO TAK PODLE TEBE MĚLO NAPLŇOVAT ZA 10 LET?

Těžko říct, co budu dělat za 10 let. Doufám, že moji prioritou bude pořád hudba ,ale nevím, jestli to bude i djing. Nemůžu teď říci, že mě to bude stále bavit nebo, že nebudu unaven cestováním. 


5 - CO SÉBASTIEN LÉGER A JINÁ, NEŽ ELEKTRONICKÁ HUDBA? MÁŠ TŘEBA V OBLIBĚ NĚJAKOU KLASICKOU ROCKOVOU KAPELU?

Jsem velký fanoušek  Foo Fighters. Mám všechna alba! Taky mám rád Lennyho Kravitze a hodně mě baví černá muzika, funky apod., třeba Stevie Wonder nebo Jamiroquai.  A  jak jsem říkal, jsem velký fanda Air. Mám všechno, co kdy vydali.


6 - U NÁS SE ŘÍKÁ „SLADKÁ FRANCIE“. CO SLADKÉHO BYS NÁM DOPORUČIL PŘI NÁVŠTĚVĚ FRANCIE?

Dejte si opravdový francouzský máslový croissant. Tohle nikde jinde než ve Francii neseženete. Taky doporučuju jahodový závin s fantastickou žlutou omáčkou. Já jsem závislák na cukru!


7 - JAK BY ZNĚL TVŮJ VZKAZ VE FRANCOUZŠTINĚ PRO FANOUŠKY V ČESKU?

Bonjour!  à très vite en Republique Tchèque et merci ! :)
moonprojects.cz | © 2007 rpdesign.cz